Več o filmu

Keeping the Tradition – Celebrating the Transnational Feast of Jesus of Nazareth of Patamban (Mexico and Florida)

Izviren naslov Keeping the Tradition – Celebrating the Transnational Feast of Jesus of Nazareth of Patamban (Mexico and Florida)

[mlsid]

Jezus Nazarečan je pomemben za Patambance v Mehiki in za tiste, ki so se izselili v ZDA. Vsako leto ga častijo s praznovanjem v Mehiki in v različnih krajih v ZDA, po možnosti isti konec tedna. Praznik omogoča srečevanje ljudi, lokalno in virtualno, da obhajajo katoliške maše, plešejo tradicionalne plese, si izmenjujejo darila ter skupaj jedo, se pogovarjajo in plešejo.
Film prikazuje praznovanje in sodelujoče leta 2013 na Floridi. Pokaže, da festival v ZDA nagovarja veliko več ljudi kot le priseljence iz domače vasi. V nekaj odlomkih film prikaže tudi praznovanje festivala leta 1998 v Mehiki. Predstavi razlike in napor, potreben za prenos tradicije v novo okolje.

[mlsid]
Avtor/ji Beate Engelbrecht

Beate Engelbrecht je študirala antropologijo, sociologijo in ekonomijo. Delala je v Muzeju kultur Basel in učila antropologijo na univerzah v Baslu in Göttingenu. 25 let je delovala na Inštitutu za znanstveni film (IWF) v Göttingenu kot režiserka, producentka in predavateljica vizualne antropologije. Za svoje filme je prejela več nagrad. Beate je bila leta 1993 soustanoviteljica Nemškega mednarodnega etnografskega filmskega festivala (GIEFF) in leta 2013 spletne revije AnthroVision, ki jo objavlja Mreža za vizualno antropologijo EASA. Danes deluje kot neodvisna filmska avtorica, direktorica revije AnthroVision in mednarodna koordinatorka festivala GIEFF.

Raziskava Beate Engelbrecht
Snemalec Beate Engelbrecht
Ton Beate Engelbrecht
Montaža Beate Engelbrecht, Abbas Yousefpour