Več o filmu

Ten by Ten

Izviren naslov Ten by Ten

[mlsid]

Po več kot petnajstih letih življenja v Aziji je Jessica začela hrepeneti po domačnosti.
Skupaj z možem Dongseopom je leta 2018 na svojem domu na otoku Jeju v Južni Koreji odprla ameriško restavracijo. Toda po letih stabilnega lokalnega poslovanja ju je njun nedavni nastop v priljubljenem nacionalnem televizijskem programu čez noč potisnil v središče pozornosti splošne javnosti. Zdaj se morata zakonca prilagoditi šoku televizijske slave, množicam novih radovednih strank, vse to pa se dogaja v času pandemije COVID-19.
Film raziskuje teme hrane, doma, identitete in slave ter je intimen portret Jessicinega potovanja skozi te dogodke, ko se uči krmarjenja med zabrisanimi mejami zasebnega življenja in javne osebnosti.

Napovednik povezava

[mlsid]
Avtor/ji Jami L. Bennett

Jami L. Bennett je dokumentarna režiserka in etnografska raziskovalka iz gorovja East Tennessee v Združenih državah Amerike. Za kamero je sprva poprijela v želji, da posname zgodbe svoje apalaške skupnosti, antropologija pa ji je omogočila, da je bolje razumela ljudi, ki jih pripovedujejo. Pred kratkim je magistrirala iz vizualne antropologije na Univerzi v Manchestru. Njen diplomski film Ten by Ten tačas vstopa na mednarodna festivalska prizorišča. Jami rada pripoveduje realistične zgodbe, ki jih poganjajo protagonisti in raziskuje outsiderje, identiteto, načine, kako si ljudje izborijo svoj prostor v svetu. Trenutno živi v Veliki Britaniji, kjer z različnimi projekti gradi svoj opus kreativnega in akademskega dela.

Raziskava Jami L. Bennett
Snemalec Jami L. Bennett
Ton Jami L. Bennett
Montaža Jami L. Bennett