Več o filmu

Trabolsi

Izviren naslov Trabolsi

[mlsid]

»Tripoli je utrujeno mesto, je izčrpano mesto, prelepo, izčrpano mesto,« pove Khalid. V družbi z Mariam in Nazih živijo v marginaliziranem mestu, ki se ga drži sloves nasilja, nevarnosti in revščine. Kljub neizprosnim razmeram si trije mladi ljudje ne pustijo vzeti sanj, z majhnimi koraki napredujejo proti ciljem. Kot prostovoljci delajo za lokalno nevladno organizacijo We Love. Trudijo se preseči težko preteklost in oblikovati prihodnost prostora, ki ga imajo radi. Trabolsi je okno v drugo največje urbano središče Libanona, pozabljeno mesto, kamor prišleki redko zaidejo. Celoten dokumentarec je posnet s pametnim telefonom.

Napovednik povezava

[mlsid]
Avtor/ji Ina Schebler

Ina Schebler je magistrirala iz vizualne in medijske antropologije na Freie Universität Berlin.
Poznavanje mednarodnih odnosov vodi njen raziskovalni interes v politične teme in posebej v vizualne reprezentacije, ki jih proučuje z antropološkimi metodami.
V zadnjih letih se posveča predvsem vidikom prisilnega preseljevanja in miroljubnim iniciativam. Njena filma Between Beats and Code (2018) in Planes (2017) sta bila v selekciji številnih festivalov, slednji pa je prejel tudi filmsko nagrado German Generations.