Več o filmu

The Modern Jungle

Izviren naslov La Selva Negra

[mlsid]

Zgodba dveh starostnikov v odročnem, podeželskem Chiapasu: Carmen živi skromno, a spokojno življenje na zemlji, ki je pokopala njenega moža. Padel je za gibanje kmetov brez zemlje.
Čeprav je šaman, ima Juan hude težave s kilo, ki je njegovi uroki ne zmorejo pozdraviti. Nasede šarlatanom, ki mu prodajajo zvarke in prehranska dopolnila. To je podoba sodobne džungle pred nejevernimi očmi občinstva.

Napovednik povezava

[mlsid]
Avtor/ji Charles Fairbanks, Saul Kak

Saul Kak je umetnik, aktivist, govorec jezika soke (zoque) in pripadnik te tisočletne kulture. Prvi iz družine je obiskoval fakulteto in diplomiral na UNICAHC: Univerzi za znanost in umetnost Chiapasa. Saul biva med San Cristóbal de las Casasom in svojim rodnim krajem v sokejevski regiji Chiapasa, je član umetniškega kolektiva EDELO ter sodeluje z institucijo Galería MUY, centrom za sodobne domorodne umetnosti regije Chiapas. Ustvarja aktivistične performanse, videe in dokumentarni material, ki osvetljuje tegobe in boj za pravice njegovega ljudstva.

Charles Fairbanks je odrastel v Nebraski in bil rokoborec na Stanfordu, kjer je študiral zgodovino umetnosti in znanosti. Na Univerzi v Michiganu je magistriral iz oblikovanja, tam pa študiral še antropologijo in zgodovino. Charles je ustanovitelj programa Medijske umetnosti na kolidžu Antioch v Ohiu, kot prevajalec in programer je delal v Belgiji ter v Mehiki poučeval videoumetnost in videografijo na pametnem telefonu.

Raziskava Charles Fairbanks, Saul Kak
Snemalec Charles Fairbanks
Ton Saul Kak
Montaža Charles Fairbanks