Več o filmu

Unreal Boys

Izviren naslov Unreal Boys

[mlsid]

Trije mladeniči v Tokiu raziskujejo meje fantazijskega, vpeti v mangin žanr shota, ki prikazuje privlačne in seksi fante.
Sledimo nadobudnemu risarju, ki si želi »za vedno živeti v fantaziji«, youtuberju, ki predvaja svojo interakcijo z igro shota, in umetniku mange, ki ga napaja nostalgija. V prizadevanju, da razvozla kontroverzen fenomen, raztapljajočo ločnico med dejansko in izmišljenimi resničnostmi, se raziskovalec tudi sam vključi v kulturo shota, lastne risbe pa ga posrkajo v paralelno preteklost.
Unreal Boys je rezultat obsežnega etnografskega terenskega dela in predstavlja del magistrske disertacije iz vizualne in medijske antropologije na Freie Universität Berlin.

[mlsid]
Avtor/ji Karl Andersson

Karl Andersson je magistriral iz vizualne in medijske antropologije na Freie Universität Berlin. Raziskuje pojem želje ter načine, kako se ljudje navezujemo na ideale, pri tem pa uporablja fenomenološko metodologijo, ki mu dopušča uteleseno dokumentarno delovanje. Unreal Boys je posnet z metodo raziskovalnega terenskega snemanja.

Snemalec Solomon Mekonen