Več o filmu

The Fantastic

Izviren naslov The Fantastic

[mlsid]

The Fantastic je film o stiku z neznanim in odnosu med domišljijo in resničnostjo. Sestavljen je iz intervjujev s Severnimi Korejci v izgnanstvu, ki povedo, kako so si predstavljali življenje onkraj meja, potem ko so gledali pretihotapljene zahodnjaške filme.
Z izmenjavanjem filmskih posnetkov in vizualnih učinkov film odpira osnovna vprašanja definicije resničnosti in tistega, v kar si ljudje želimo verjeti. The Fantastic obrne klasično postavitev, v kateri zahodnjaki kukajo v vsakdanjik ljudi v zaprti državi. V tem filmu so Severni Korejci tisti, ki bodo zvedavo zrli v naš svet in si ustvarjali predstave o tem, kakšno je življenje na Zahodu.

Napovednik povezava

[mlsid]
Avtor/ji Maija Blåfield

Maija Blåfield je finska režiserka in umetnica iz Helsinkov, ki prehaja med dokumentarnim filmom in sodobno umetnostjo. Njeni filmi so bili prikazani in nagrajeni na številnih festivalih ter tudi predvajani v muzejih umetnosti, kot sta Kiasma in Frankfurter Kunstverein. Prejela je finsko nagrado State Prize for Media Art leta 2014 in bila nominirana za nagrado Ars Fennica Prize.

Snemalec Maija Blåfield
Ton Olli Huhtanen
Montaža Maija Blåfield