Več o filmu

Yen Ching

Izviren naslov 燕京

[mlsid]

Observacijski dokumentarec Yen Ching prikazuje družinsko dinamiko v kitajski restavraciji z istim imenom. Film je intimen pogled na Chena, tipičnega lastnika kitajske restavracije v ZDA, in na njegove otroke, ki zasledujejo ameriški sen na povsem samosvoje načine. Yen Ching osvetli življenje priseljenca in njegovo dilemo. Iz povsem različnih razlogov si nobeden od njegovih sinov ne želi nadaljevati klasične kitajske/kitajsko-ameriške tradicije, po kateri se od potomcev pričakuje, da prevzamejo družinski posel.

Napovednik povezava

[mlsid]
Avtor/ji Yinan Wang

Yinan Wang je dokumentarni fotograf in filmar, rojen v Pekingu. Njegova dela raziskujejo svetove manjšin na Kitajskem in v Združenih državah Amerike.
Kariero je začel kot sodelavec pri filmih Kalagutage in The Salt Well Naxi People, dveh visoko cenjenih etnografski študijah, ki dokumentirata vsakodnevno življenje in kulturo kitajskih staroselcev.
Za Kitajsko državno administracijo za kulturno dediščino je Yinan produciral dokumentarec v sklopu Tretje nacionalne raziskave kulturne dediščine, za katero so z ekipo posneli izčrpno zvočno in slikovno gradivo novoodkritih nepremičnih spomenikov. Med projektom je Yinan potoval v 34 kitajskih provinc, vključno z več potmi v Junan, Tibet in v avtonomni ujgurski regiji Šindžang.

Leta 2015 se je vrnil v šolo, na oddelek za film, video, animacijo in nove žanre Wisconsinške univerze v Milwaukeeju, da razišče široko paleto filmskih umetniških oblik. Trenutno dela magisterij iz filma na Univerzi Temple v Philadelphii.

Raziskava Dick Blau
Snemalec Yinan Wang
Ton Yinan Wang
Montaža Yinan Wang