Več o filmu

An Extraordinary Wedding: Marriage and Modernity in Highlands, Papua New Guinea

Izviren naslov An Extraordinary Wedding: Marriage and Modernity in Highlands, Papua New Guinea

[mlsid]

Nenavadna poroka je film o sodobnih poročnih menjavah v Zahodnem višavju Papue Nove Gvineje. Občinstvu predstavi kompleksne odnose, ujete v mrežo plačil za neveste in posledičnih porok, ki jih mnogi opisujejo kot “nenavadne”. Film izzove premislek o pomenu tradicionalnih praks v odnosu do globalizacije, sodobnosti in družbenih sprememb. S pomočjo podob in neposrednega govora, zajetega na ceremonijah, gledalca povleče v vlogo prisostvujočega.

[mlsid]
Avtor/ji Rosita Henry and Daniela Vavrova

Rosita Henry je profesorica antropologije na Univerzi Jamesa Cooka. Njene raziskave se osredotočajo na odnose med ljudmi in prostori v Avstraliji in na območju Tihega oceana, kot jih izpričujejo kulturni festivali, politike javnega življenja, dediščina, materialna kultura, konflikti v zvezi z lastništvom zemlje in interakcija med domorodnimi ljudstvi in državo.

Daniela Vavrova je znanstvena sodelavka, vodja avdiovizualnega laboratorija in ustanoviteljica oddelka ALTAR (Anthropological Laboratory for Tropical Audiovisual Research) na Inštitutu Cairns v okviru Univerze Jamesa Cooka v Avstraliji. Od leta 2005 je tabor njenih terenskih raziskav v vasi Ambonwari, ki leži v provinci Vzhodni Sepik v Papui Novi Gvineji.

Raziskava Rosita Henry
Snemalec Rosita Henry, Daniela Vavrova
Ton Rosita Henry, Daniela Vavrova
Montaža Daniela Vavrova