Novice


Prijava za DEF 2023 je končana

Zahvala vsem avtorjem oz. prijaviteljem za sodelovanje. Organizatorji se sedaj posvetimo pregledu in izboru filmov za program festivala. Ta bo določen in objavljen na spletu v sredini januarja 2023. Festival bo potekal med 23. in 26. februarjem v Slovenski kinoteki.


Prijava na DEF 2023

Odpiramo prijavo za festival DEF 2023. Dogodek bo potekal marca 2023 v dvorani Slovenske kinoteke. Prijave so možne do 1. novembra 2022, prijavnica se nahaja na: prijavnica.


Sprememba programa

Prišlo je do manjše spremembe programa. Zaradi odsotnosti avtorice, bo pogovor z Lisbet Holtedahl nadomeščen s pogovorom o njenem delu s posamičnimi filmskimi odlomki, ki ga bosta vodili dr. Sarah Lunaček, Oddelek za Etnologijo in kulturno antropologijo, Filozofska fakulteta, in Manca Filak, Inštitut za slovensko narodopisje, ZRC SAZU. Se opravičujemo za nevšečnosti.


Program DEF 2022

Program letošnjega festivala je objavljen, ogledate si lahko tudi festivalsko knjižico. Vljudno vabljeni.


Dnevi etnografskega filma 2022: Lisbet Holtedahl

Mednarodni filmski festival Dnevi etnografskega filma 2022 bo tokrat tematsko zamejen in posvečen zaslužni profesorici vizualne antropologije Lisbet Holtedahl iz norveške Univerze v Tromsø. Lisbet je vse od konca 60. let prejšnjega stoletja raziskovala vsakdanje življenje žensk in spreminjajoče se družbe v Kamerunu, Nigru in na Norveškem. Je mednarodno priznana avtorica etnografskih in dokumentarnih filmov.

Continue reading


Medijska poročanja 2021

Seznam povezav medijskih objav o festivalu.

Continue reading


Dnevi etnografskega filma 2021

Z veseljem sporočamo, da je program festivala DEF 2021 pripravljen! Zaradi epidemije novega koronavirusa bodo vsi filmi v času trajanja festivala od 3. do 6. marca dostopni brezplačno na spletni platformi vimeo.com/showcase/def2021. Ob filmih bodo na voljo tudi posnetki pogovorov z avtorji oz. avtoricami filmov. Informacije o zbranih filmih so objavljene v programu. Prijave za ogled filmov zbiramo preko prijavnice, dan pred uradnim odprtjem festivala pa vam bomo posredovali geslo za dostop. Vljudno vabljeni k prijavi!

Continue reading


Prijava za DEF 2021 je končana

Naša odločitev o tem, kako bomo nadaljevali s festivalom, bo znana v drugi polovici januarja 2021. Če prireditve ne bomo preložili, bomo hkrati vsem prijavljenim kandidatom poslali obvestilo o izboru oz. neizboru njihovega filma v festivalski program. Hvala vsem avtorjem in distributerjem za prijavo vašega filma.

Continue reading


Zaključek DEF 2020

S spletno diskusijo avtorjev DEF 2020 podaljšujemo spletni posvet Vidiki vizualne etnografije v Sloveniji do 22. novembra 2020. Vabljeni k ogledu prispevkov!

Continue reading


Otvoritev festivala DEF 2020

Z današnjim dnem otvarjamo spletni festival DEF 2020. Vsi prispevki so v času trajanja dogodka, med 9. in 15. novembrom, prosto dostopni na povezavi https://vimeo.com/showcase/def2020. Prireditev je bila zaradi znanih vzrokov v marcu 2020 preložena, kasneje pa smo se odločili, da jo izvedemo v spletnem okolju. Na platformi Vimeo se tako nahaja 12 filmskih enot in 12 videoreferatov. Več o njihovi vsebini si lahko preberete v katalogu.

Continue reading