Novice


Medijska poročanja 2023

Seznam povezav medijskih objav o festivalu.

Continue reading


Nekaj besed pred začetkom

Mednarodni festival DEF kot pomembno prizorišče vizualne etnografije in etnografskega filma gledalcem in gledalkam omogoča vpogled v različne realnosti sodobnega časa in okoliščin, ki zaznamujejo naš vsakdan. Istočasno lahko z ogledom filmov prepoznamo morebitne metodološke spremembe in razlike v teoretskih pristopih znotraj etnologije in (vizualne) antropologije.

Continue reading


Dnevi etnografskega filma 2023

Z veseljem sporočamo, da je program festivala DEF 2023 pripravljen. Projekcije bodo potekale v Slovenski kinoteki med 23. in 25. februarjem. Objavljen je tudi spored festivala in seznam vseh filmov s podrobnejšimi informacijam.

Continue reading


Prijava za DEF 2023 je končana

Zahvala vsem avtorjem oz. prijaviteljem za sodelovanje. Organizatorji se sedaj posvetimo pregledu in izboru filmov za program festivala. Ta bo določen in objavljen na spletu v sredini januarja 2023. Festival bo potekal med 23. in 26. februarjem v Slovenski kinoteki.

Continue reading


Prijava na DEF 2023

Odpiramo prijavo za festival DEF 2023. Dogodek bo potekal marca 2023 v dvorani Slovenske kinoteke. Prijave so možne do 1. novembra 2022, prijavnica se nahaja na: prijavnica.

Continue reading


Sprememba programa

Prišlo je do manjše spremembe programa. Zaradi odsotnosti avtorice, bo pogovor z Lisbet Holtedahl nadomeščen s pogovorom o njenem delu s posamičnimi filmskimi odlomki, ki ga bosta vodili dr. Sarah Lunaček, Oddelek za Etnologijo in kulturno antropologijo, Filozofska fakulteta, in Manca Filak, Inštitut za slovensko narodopisje, ZRC SAZU. Se opravičujemo za nevšečnosti.

Continue reading


Program DEF 2022

Program letošnjega festivala je objavljen, ogledate si lahko tudi festivalsko knjižico. Vljudno vabljeni.

Continue reading


Dnevi etnografskega filma 2022: Lisbet Holtedahl

Mednarodni filmski festival Dnevi etnografskega filma 2022 bo tokrat tematsko zamejen in posvečen zaslužni profesorici vizualne antropologije Lisbet Holtedahl iz norveške Univerze v Tromsø. Lisbet je vse od konca 60. let prejšnjega stoletja raziskovala vsakdanje življenje žensk in spreminjajoče se družbe v Kamerunu, Nigru in na Norveškem. Je mednarodno priznana avtorica etnografskih in dokumentarnih filmov.

Continue reading


Medijska poročanja 2021

Seznam povezav medijskih objav o festivalu.

Continue reading


Dnevi etnografskega filma 2021

Z veseljem sporočamo, da je program festivala DEF 2021 pripravljen! Zaradi epidemije novega koronavirusa bodo vsi filmi v času trajanja festivala od 3. do 6. marca dostopni brezplačno na spletni platformi vimeo.com/showcase/def2021. Ob filmih bodo na voljo tudi posnetki pogovorov z avtorji oz. avtoricami filmov. Informacije o zbranih filmih so objavljene v programu. Prijave za ogled filmov zbiramo preko prijavnice, dan pred uradnim odprtjem festivala pa vam bomo posredovali geslo za dostop. Vljudno vabljeni k prijavi!

Continue reading