Novice


DEF 2017

Spoštovani, z veseljem sporočamo, da je program festivala že pripravljen. Urnik projekcij si lahko ogledate na povezavi: urnik. Dogodek se bo odvil med 1. in 4. marcem v Slovenski kinoteki. Vljudno vabljeni!


Potekel je rok za prijave

Najlepša hvala vsem avtorjem, producentom in distributerjem za prijavo na našem festivalu. Sedaj se bomo v miru posvetili ogledu vseh filmov in v mesecu januarju sporočili naš izbor. Vsak prijavitelj bo o naši odločitvi osebno obveščen.


Podaljšan rok prijave

Rok prijave je podaljšan do 7. decembra 2016. prijavnica


Festival 2017

Elektronska prijava za DEF 2017 je vzpostavljena. Rok prijave je 1. december 2016. prijavnica


Zaključek posveta in retrospektive

SONY DSCS predpremiero filma Od pera do vajkoža so se zaključili letošnji Dnevi etnografskega filma. Še enkrat zahvala vsem udeležencem - avtorjem, predavateljem in obiskovalcem. Prilagamo še nekaj medijskih odzivov in poročil.  

Continue reading


Videodokumentacija kulturne dediščine v produkciji neprofesionalcev

8. in 9. marca bo v Dvorani Zemljepisnega muzeja GIAM ZRC SAZU v Ljubljani potekala filmska retrospektiva in posvet Videodokumentacija kulturne dediščine v produkciji neprofesionalcev. Dogodek je organiziran v okviru prenovljenih Dnevov etnografskega filma. Več informacij o programu najdete  v katalogu.

Continue reading


Spremembe

Dnevi etnografskega filma se spreminjajo. Prilagajajo se spremembam na področju vizualne etnografije, kot tudi pogojem in okolju, kjer festival gostuje. Največja novost je, da bo prireditev odslej bienalna. Prijave in posledično organizacija festivala se vsako leto podaljšujejo, tako da je za korektno pripravo potrebno dosti več časa. Zaradi tega smo se odločili za bienalno formo festivala, ki nam bo dopuščala, da izvedemo tudi nekatere dodatne aktivnosti, za katere sedaj ni bilo priložnosti. Naslednji festival bo tako potekal v prvi polovici l. 2017. Prijave oz. spletno prijavnico bomo omogočili v drugi polovici meseca marca l. 2016. V kratkem sledijo tudi informacije o letošnjem dogodku, torej prvi vmesni prireditvi, filmski retrospektivi in posvetu Videodokumentacija kulturne dediščine v produkciji neprofesionalcev.

Continue reading


Projekcije filma Mirno

Triglavski narodni park je v prvem tednu oktobra organiziral posebne filmske projekcije v svojih informacijskih centrih v Bledu, Bohinju in Trenti, kjer je prikazal film Mirno avtorja Mattija Bauerja. Film aktualizira življenje v hribovitem svetu Bavarske, zato je zanimiv za prebivalce, ki živijo na območju parka. Dogodek je bil promocija festivala pa tudi poizkus, da se približamo občinstvu, ki ni pogost obiskovalec etnografskih filmov. Zahvala Ani Kunstelj, organizatorki dogodka, za omogočeno priložnost in za njeno predanost etnografskemu filmu.

Continue reading


Poročanja v medijih

Na spodnjih kazaljkah lahko najdete nekaj poročil in prispevkov o festivalu, avtorjih, nagrajencu in filmih.

Continue reading


Povabilo

Drage ljubiteljice in ljubitelji etnografskega filma, tako gledalke in gledalci kakor avtorice in avtorji! Letos smo pripravili osmo izdajo našega festivala Dnevi etnografskega filma, ki od leta 2007 krmari med relativno stalnostjo in nekaterimi novostmi.

Continue reading