Novice


Nov termin, DEF 2020

Prestavljeni DEF 2020 je dobil nov termin, potekal bo med 9. in 15. novembrom na spletni platformi Vimeo. Tik pred začetkom bodo na naši spletni strani objavljeni natančni podatki za prijavo oz. dostop do vsebin. Katalog je že objavljen od spomladi in se nahaja na tej povezavi.


Prijava na festival 2021

Z nekaj tedensko zamudo odpiramo prijave za festival DEF 2021. Upamo, da se bodo razmere v času odvijanja festivala (marec 2021) toliko normalizirale, da bomo lahko normalno izvedli prireditev. Vsekakor bomo sproti obveščali o morebitnih spremembah načrtov. Prijave so možne do 1. decembra 2020, prijavnica se nahaja na: prijavnica.


Prestavitev DEF 2020

Zaradi zaostrenih razmer, ki jih je povzročil koronavirus, je DEF 2020 prestavljen. Novi termin prireditve še ni znan. Se oproščamo za nevšečnosti in prosimo za razumevanje.


Vidiki vizualne etnografije v Sloveniji

10. in 11. marca bodo v Posavskem muzeju Brežice potekali Dnevi etnografskega filma 2020. Značaj dogodka bo tokrat znanstveni posvet, ki bo obogaten s filmskim programom. Na njem bo predstavljenih trinajst referatov in prikazanih sedem filmov, razdeljenih v štiri sekcije: I. Ljubiteljski in lokalni snemalci, II. Poučevanje vizualne etnografije, III. Vizualna etnografija, IV. Fotografija in vizualna etnografija. Urnik programa in izvlečki referatov so objavljeni v festivalski knjižici. Prireditev organizira ekipa Dnevi etnografskega filma Slovenskega etnološkega društva v sodelovanju z Inštitutom za slovensko narodopisje ZRC SAZU in Posavskim muzejem Brežice, ki je tokrat tudi naš dobrohotni domačin. Vljudno vabljeni.


Medijska poročanja 2019

Seznam povezav medijskih objav o festivalu.


Continue reading


Plaketa Nika Kureta 2019

Plaketo Nika Kureta za leto 2019, ki jo podeljuje Slovensko etnološko društvo za pomemben prispevek k razvoju vizualne antropologije in etnografskega filma v Sloveniji, je prejela: Nadja Valentinčič Furlan

Continue reading


DEF 2019

Spoštovani, z veseljem sporočamo, da je program festivala pripravljen. Urnik projekcij si lahko ogledate na strani urnik, več o selekciji pa na strani izbrani filmi.

Continue reading


Podaljšan rok prijave

Rok prijave je podaljšan do 7. decembra 2019. prijavnica

Continue reading


Festival 2019

Elektronska prijava za DEF 2019 je vzpostavljena. Rok prijave je 1. december 2018. prijavnica


Continue reading


Poročanje v medijih 2018

Seznam povezav medijskih objav o festivalu.

Continue reading